Om Ronja och Lovis

Ronja och Lovis är kullsyskon och kommer från S*Brandkattens i Vännäs. De är födda 2004-12-20. Trots att de är kullsyskon är de olika varandra både till utseende och personlighet. Ronja är svart sköldpadda med vitt (f09) och är av en mycket slank modell medan Lovis är en blå sköldpadda (g) av en mer kompakt modell.


Den lilla vita medaljongen precis under Ronjas hals räcker för att hon ska vara en sköldpadda med vitt.

Båda katterna är mycket sociala och tillgivna och älskar att kela. Mellan stunderna av intensivt gos gör de som så många andra katter – de sover och busar. Som de flesta cornish rex är Ronja och Lovis mycket nyfikna och så fort man kommer hem med något nytt, en matkasse eller ett par skor, eller förändrar något i hemmet, möblerar om eller flyttar en filt från ett rum till ett annat, så är de där och inspekterar.


Lovis

Lovis är en mycket pratsam katt som börjar dagen med att jama tills hon fått nytt vatten i en kopp på diskbänken. Ronja är betydligt mer tystlåten men när hon häver upp sin stämma tror man att hjärtat ska brista. Hon låter förtvivlad. Och som regel är det något hon vill – oftast handlar det om att få ligga på mattes axlar. Där kan hon ligga i timmar.


Ronja solar.

Lovis är också en riktig showkatt som älskar att vara i centrum. Ju fler som ger henne uppmärksamhet desto gladare är hon. Ronja däremot vill hellre befinna sig i periferin och många människor på en plats får henne oftast att smita undan. Dessa olika egenskaper har också avspeglat sig på utställningar. Lovis är som en liten primadonna som struttar runt på domarbordet medan Ronja förvandlas till en ostkrok med tänder. Det innebär att den enda som kommer att ställas ut i fortsättningen är Lovis. Ronja får stanna hemma.


Lovis spanar.

Relationen till Dolly
Vår familj utökades så småningom med boxern Dolly. Ett tillskott som katterna inte alls varr speciellt förtjusta över till en början. Numer är relationen mellan katt och hund relativt smärtfri men i början var det full cirkus när de var i samma rum. Det var väldigt tydligt att det handlade om språkförbistring. Dolly svarade på katternas hotfullt höjda tassar på det enda sätt hon kunde – hon höjde sin tass för att på hundspråk visa att hon visst ville leka. Katterna drog iväg som skållade troll och Dolly efter – att jaga varandra är ju en toppenlek. Detta ledde till att katterna tycktes leka inte-stöta-golv när de skulle flytta sig från en punkt till en annan.

Kastrater
Båda katterna är numer kastrater och det är skönt att slippa ge dem p-piller. De har också pensionerats från utställningslivet och njuter numer av att ”bara” vara hemmakatter.

Leave a Reply