Norrbyskär

I jakten på semestern jag inte har åkte vi till Norrbyskär en solig lördag och det kan jag verkligen rekommendera. Bara att åka båt (färja för all del) gjorde att sommarkänslan gick för högtryck. Vi hoppade på guidetåget och det var inte alls dumt att få en del av skärens historia nätt paketerad innan vi började vår egen rundvandring. Guidning, skärgårdsbuffé, promenad runt skäret och ett oväntat möte med Sverker Olofsson utgjorde ett lyckat koncept. Olofsson var för övrigt riktigt trevlig – det var som om vi var gamla bekanta.

IMG_1139

IMG_1169
Jag vore ju inte mig själv om jag inte skulle ha börjat med att hitta några fiffiga djur!

IMG_1180
Arbetarbostäder i engelsk stil.

IMG_1188
Sågen som numera tjänstgör som restaurang och museum.

IMG_1189
Arbetarbostäder i amerikansk stil.

IMG_1195
Fler får!

IMG_1201
En del av den gamla skolan. Här hade man tydligen slöjd.

IMG_1208

Leave a Reply