Vinbär en masse

På vår gård står det enbart två buskar röda vinbär, men dessa buskar ger enorma mängder bär. Vi har så mycket bär att jag knappt vet vad vi ska göra av dem.  Nöden har ingen lag så jag, som aldrig lagar mat, hittade på ett eget recept på vinbärssmoothie. Om man nu kan kalla tre ihopmixade ingredienser för ett recept.

2 dl naturell yoghurt
4 dl vinbär
1 banan (för sötma, annars blir det väldigt surt)

Det fungerar dessutom ypperligt som substitut för glass en het sommardag om man fryser bären först och sedan mixar smoothie. Jag kan intyga att man till och med kan drabbas av ice-cream headache (aka brain freeze) om man äter den för snabbt.

Men sedan då? Jag kan omöjligt äta upp alla vinbär i smoothieform under sommaren så vi har fryst in åtskilliga liter bär. Och igår ristades det kors i taket, Anders for och köpte en saftmaja och så kokade vi egen saft. Den blev faktiskt väldigt god – och det är ett mycket bra betyg eftersom jag inte ens tycker om saft.

saft

Leave a Reply