Nu knockar vi matte!

Cirkus Berghem gör sitt bästa för att mynta nya uttryck. Ett alternativ till ”nu knockar vi matte” skulle kunna vara ”sovande matte får svullen näsa”. Före sju i morse vaknade jag av en räcka händelser: ett demonläte från boxern, en hård smäll över näsan, en katt som flyger åt sidan och en kaffekopp som åker i golvet. Vad hände? Jag kan gissa ganska väl trots att jag sov. Dolly och Jåppe var i min säng och Dolly tröttnade på Jåppe. Han är den enda av katterna som hon försöker tukta då och då och det hänger ihop med att han är den enda av katterna som är in her face hela tiden. Hon far ut mot honom, han kastar sig åt sidan och river ner kaffekoppen på samma gång. I tumultet träffar någon av dem mig mitt i plytet och min näsa känns alldeles stel. Den är svullen, vilket inte är så konstigt. Mer oväntat är att jag har väldigt ont i ett öga och i hela pannan. Men jag ser i alla fall inte ut så här:

2 Responses to “Nu knockar vi matte!”

  1. Anders Milton skriver:

    Jag trodde det var krig. Fast inte ett så allvarligt krig, för jag minns bara att du sa att du fått en boxer i ansiktet, sedan tror jag att jag sov igen.

  2. mamma/mormor skriver:

    Och härom natten gällde ¨Mörda mormor¨.
    Stackare, det är lite försent att säga : Lägg is på svullnaden, men det kanske känns bättre om du vet att jag lider med dig trots att jag skrattade hysteriskt en lång stund.

Leave a Reply