Novemberljus

Eftersom Jåppe kraschat nästan alla våra fönsterlampor har två adventsstakar fått inta fönstren i förtid. November är en otäck månad om man inte får ha fönsterlampor. Dessutom är det lite konstigt det där med julpynt. De flesta pyntar inte förrän första advent men behåller pyntet till långt efter jul. Enligt min mening är pyntet till för att ge julstämning. Julstämning efter att julen redan har varit är ju rätt meningslöst. Julstämning ska man ha före julafton, på julafton och möjligen i mellandagarna. Men sen är det färdigt med den varan. Hädanefter tänker jag julpynta i november och städa bort julen på annandagen.


Den här söta granljusstaken är nyinköpt från Åhléns. Som en liten parentes kan jag nämna att den kallas för konstsmide men är gjord i trä. Kan en träprodukt verkligen vara konstsmide? Inte smider man väl trä? (Det är ju inte ordning på någonting här i världen. Varken julpyntande eller konstsmide.)

2 Responses to “Novemberljus”

  1. Anki skriver:

    Håller HELT med dig Saga om att julgrejerna ska fram före jul och sedan snabbt plockas bort. Ser också att vi har exakt likadana ljusstakar – den gamla i järn. Den påminner mig så mycket om jul hos farmor och farfar och lugnet som rådde där. Underbart. Julgransvarianten gillar jag också, den var ny för mig.

    Lycka till på Pilgatan på torsdag, skitroligt!

Leave a Reply