Cane corso-puppisar

Vi har tittat på valpar i dag (bara titta, inte köpa) och jag är kär igen. När jag inte skaffar nästa hund ska den vara en cane corso. Hängde ni med? Så får man lov att säga när man har bestämt sig för att inte skaffa någon fler hund. Men om jag kunde, då skulle det bli en cc.

Om cane corsons temperament på RACC:s hemsida:

”Egenskaper- mentalitet: Cane Corso är väktare av egendom, familj och boskap. Rasen är synnerligen vig och den är lättlärd. Förr användes den till att driva boskap och till jakt på storvilt. Den månar om hela familjen och de husdjur som eventuellt ingår och är mycket lyhörd för ägarens önskemål. Har lätt för att lära och lyssnar mycket på rösten. Cane corson ska vara stabil mentalt, vaksam och uppmärksam, med vaktinstinkt. Rasen skall inte vara nervös och/eller aggressiv. Den är inte alltid förtjust i främlingar utan kan ignorera dessa, den ska dock inte vara för reserverad utan acceptera hantering av de personer ägaren godkänt. Rasen behöver en god social miljöträning under uppväxten för att utvecklas optimalt. Cane Corso är en uthållig, stark och mycket tålig, aktiv och rörlig hund och kräver ett visst mått av motion och rörelsefrihet. Samtidigt som den även har typiskt lugnt molosstemperament. En allround aktiv hundras med i många fall flera goda bruksegenskaper.”

3 Responses to “Cane corso-puppisar”

  1. Anders Milton skriver:

    Valparna var lite snabba, så det där är den enda bilden där det syns nåt öht. :)

  2. Tina skriver:

    Ni skulle se dem nu. Chockerande stora valpar, och mycket mer stillsamma.
    När kommer ni och tittar på boxerbäbisar då?
    De som är så mycket stillsammare *jojo* ;-)

  3. Liv Saga skriver:

    Å, vi vill jättegärna komma och busa med boxerbebisarna, men jag jobbar så konstiga tider. Jag ska titta noga i min kalender och se om jag hittar nåt tillfälle som skulle kunna passa!

Leave a Reply