Dammsugarfasa och textillycka

Den här gången handlar det inte om mig utan om Cirkus Berghems två mest omtyckta artister: Jåppe och Dolly. Eftersom Dolly har löpt färdigt för i år tyckte vi att det var dags att åter ta fram våra mattor, fårskinn och fina filten. Helt logiskt började vi med att dammsuga och torka golven. Vem vill lägga ut rena mattor på skitiga golv? Det är inte en retorisk fråga. Det rätta svaret är Jåppe. Han är så rädd för dammsugaren att han får panik och springer för sitt liv. Det triggar Dollys jaktinstinkter. Resultatet: Dolly på Jåppe och husse på Dolly och Jåppe under sängen. Småningom kom allt på plats och då var Dolly lycklig! Vardagsrumsmattan! Filten! Hon slängde sig direkt ner på mattan och låg där hur länge som helst och bara myste. Sen var det filtens tur. Och så mattan. Och så filten. Etc. Sist men inte minst kom också Jåppe fram igen, skrikande och spinnande, och parkerade på filten han också.

Dolly har aldrig varit speciellt intresserad av dammsugaren. Det kan förstås bero på att hon inte hör att den låter. Den enda dammsugare hon har fascinerats av är exemplaret som finns i Pålböle. Den dammsugaren har ett kraftigt utblås på ovansidan och lyckades på något sätt träffa Dolly när hon passerade. Då använde hon all sin hjärnkapacitet till att försöka förstå sig på sin nya vän Dammsugaren.

Leave a Reply