Standing man

Ni har säkert sett honom. Han står på torget inte långt från MacDonalds. Grå kläder, svart hår, skarpa drag och stirrande ögon. Umeås stolthet. Standing man. När skulpturen var ny tyckte jag att den var väldigt obehaglig men nu har jag vant mig. jag kan till och med tycka att det är lite charmigt att vänliga själar har gett honom en halsduk i vinter. Men det är inte något hundvänligt konstverk. Dolly fick syn på honom för första gången igår och sade direkt ifrån: Ser du så där hotfull ut så hotar jag tillbaka! Morrmorrmorrmorrmorr. Jag lockade henne med mig och hon vågade nosa på figuren bakifrån, men absolut inte framifrån. Den där otäcka människan luktar inte ens människa, näe matte, det här går jag inte med på! Morrmorrmorrmorr.


Dollys tolkning av Standing man.

2 Responses to “Standing man”

 1. heffe skriver:

  Hehe, vi har en liten staty här utanför av ett barn som står och tittar.
  I vintras var den skymd av en snöhög och skrämde livet ur mig ett flertal gånger när man gled förbi med jyckarna.

  Man kanske får skaffa en standing cat ist?
  http://www.youtube.com/watch?v=gZy2I8csVQU

 2. Liv Saga skriver:

  Vi får se vad Jåppe har tänkt sig…

Leave a Reply