Nu var det dags igen

Det har gått en tid sedan vi var till veterinären senast, så nu var det dags igen för lite skrämselhicka enligt fröken Dolly. Hon har den senaste tiden fått tillbaka en del av problemen med bakbenen (att de viker sig för henne vid de mest oväntade tillfällen), hon haltar till och från med höger framben och höger ögonlock hängde så konstigt igår. Vid en infärgning av ögat kunde man tydligt se ett sår i ögat, mot vilket hon fått ögonsalva. Stora delar av övriga kroppen har röntgats idag. På höger framtass har ett litet ben som sitter i en sena delat sig – detta kan tydligen hända på äldre hundar och kan ge visst obehag. Under en tid ska Dolly därför få ha en sko på den tassen för att ge lite stabilitet. Spondylosen i ryggen har blivit lite, men inte mycket, värre och det är antagligen den som trycker på nerverna så att bakbenen ger efter ibland. Höger höft är förstås fortfarande deformerad. För att minska symtomen ökar vi hennes dos kortison i 14 dagar varefter vi ska prata med veterinären igen.

IMG_0696

One Response to “Nu var det dags igen”

  1. Mamma skriver:

    Lilla Dollygumman, den tappraste jag vet, en glad själ i en ¨trasig¨kropp <3

Leave a Reply