I kväll är det final!

För första gången har jag sett deltävlingarna i Melodifestivalen och jag väntar ivrigt på kvällens final. Hur gick det här till? Det slumpade sig så att jag var ensam hemma då det var dags för den första deltävlingen och jag tänkte ”vad finkan, jag ger det en chans” och sedan var jag fast. Mello är som ett stort sportevent utan sport! En tävling som engagerar och antar folkfestens proportioner! Flera av låtarna är dessutom bra på ett sätt som gör att jag skulle kunna lyssna på dem hemma. De låtar man inte gillar snackar man sig igenom. En gräns kvarstår: jag ringer INTE och röstar. Skickar ej heller sms. Så jag får väl skylla mig själv när ”fel” låt går vidare. Trots detta har jag förstås massvis med åsikter om hur det BORDE vara. Av finalens bidrag anser jag att fem borde vara kvar och fem borde ersättas av andra bidrag som var mycket bättre. Håll i hatten – så här borde finalen se ut (utan inbördes ordning):

De fem bidrag som får vara kvar i finalen är:
Ralf Gyllenhammar, ”Bed on Fire”
Louise Hoffsten, ”Only the Dead Fish Follow the Stream”
YOHIO, ”Heartbreak Hotel”
State of Drama, ”Falling”
Ulrik Munther, ”Tell the World I’m Here”

De fem bidragen som borde bytas ut är:
David Lindgren, ”Skyline”
Anton Ewald, ”Begging”
Ravaillacz, ”En riktig jävla schlager”
Sean Banan, ”Copacabanana”
Robin Stjernberg, ”You”

De fem bidrag som istället borde få en plats är:
Felicia Olsson, ”Make Me No 1″
Erik Segerstedt & Tone Damli, ”Hello Goodbye”
Terese Fredenwall, ”Breaking the Silence”
Martin Rolinski, ”In and Out of Love”
Caroline af Ugglas, ”Hon har inte”

Hur ser din final ut?

One Response to “I kväll är det final!”

  1. Anki skriver:

    Prick som din Saga! Bra urval där av låtar, möjligtvis med undantag för Rolinski. Han sjunger falskt och det skär i mina öron. Tippar Munther som vinnare. Snart vet vi! Trevlig kväll.

Leave a Reply