Prazský krysarík

I dag har husse och matte fått roa sig kungligt (ja, Dolly också eftersom hon varit hos tant Emmalina) med både julmarknad på Olofsfors bruk och buffé i Nyllis. Utöver diverse delikatesser och trevligt sällskap fick jag också FÖR FÖRSTA GÅNGEN se en riktig Prazský krysarík – en av världens minsta hundraser. Jag och Anders har tittat på de små rackarna förr och jag tror bestämt att herr husse hade en prazský på önskelistan. Näst efter chihuahua. Enligt Wikipedia ligger prazskýns idealvikt på 2,6 kg och idealhöjden på 20-23 cm. Den lilla hunden är ursprungligen råttjägare och namnet betyder just ”råttjägare från Prag”.


8 månaders hane av rasen prazský krysarík.

One Response to “Prazský krysarík”

  1. Anders Milton skriver:

    Sjunkarns gullig och trevlig var den!

Leave a Reply