Ordning på torpet

Vi hade besök av min favoritinstruktör i går och hon gav oss verktyg att få ordning på vår lilla hundmarodör. Bland annat fick vi lära oss en mycket effektiv korrigering. När Dolly slänger sig över Jåppe tar vi fast henne i halsbandet och sprutar vatten med en sportflaska rakt i ansiktet på henne. En ordentlig dusch medan vi visar vårt missnöje. Jäklar, vad läskigt! sa Dolly och hon har blivit försiktigare bara från i går.


Marodör 1.

Men framförallt har vi lärt oss att förebygga bland annat genom att direkt bryta när Dolly börjar springa runt och leta efter Jåppe, genom att träna mer hjärngympa med henne och genom att ha katten på ena sidan, hunden på den andra, lägga Dolly på kommando och belöna med godis samtidigt som vi leker med Jåppe. Multitasking på hög nivå. Det ser faktiskt ljusare ut även om vi fortfarande har en lång väg att gå. I dag har vi kört slut på Dolly totalt och då orkar hon inte fixera på katten. Redan i morse var jag ute på innergården och tränade inkallning, apport och fotgående.

Jåppe han växer så det knakar och har ökat med 150 g i veckan. Vi glömde att väga honom i dag, men ska åtgärda det i morgon. Den här veckan tror jag att han inte ökat med mer än 100 g. Vi får se. Han är faktiskt också lite av en marodör. Att kombinera papperspyssel med en liten kattunge är inte helt lätt. Han springer i mina scrapgrejer och stjäl mina utstansade bokstäver så nu är han portad från pysselrummet.


Marodör 2.

Mellan katterna går det riktigt bra. Jåppe slänger sig över sina tantsystrar så fort han får chansen och de är relativt tålmodiga med honom. När de fräser i från är det inte så övertygande som det var i början. När han är snäll får han till och med sova i kattsängen med Ronja. En stund. Sedan slår hon honom i huvudet, tvångstvättar honom för att avslutningsvis fräsa och springa i väg. En aning schizofrent beteende men Jåppe verkar inte ha något emot det.


Första gången Jåppe fick ligga hos Ronja fick han lov att trycka sig mot ytterkanten, annars blev det bannor. Till slut tröttnade  tanten ändå och fann ett mer bekvämt tillhåll.

Leave a Reply