Snart, snart, snart!

får vi hämta hem lilla Jåppe. På lördag är han nog gammal, veterinärbesiktad och allt som behövs så då åker vi och hämtar honom. Som en sann hönsmamma har jag redan börjat kattungesäkra lägenheten. Små katter kan flyga. Eller i alla fall känns det så.

Vi har även en tämligen avancerad plan för att introducera Jåppe till den befintliga flocken. Dolly kommer att vara hos Anders föräldrar under första dygnet. Vi har redan satt Feliway (lugnande hormoner) i lägenheten åt Ronja och Lovis och de har fått nosa på en filt som alla kattungarna har sovit på. Förhoppningsvis kommer de då att uppleva Jåppes doft som något bekant.

När vi kommer hem med lilleman ska vi stänga in oss i sovrummet och låta honom komma ut ur transportburen i sin egen takt. När han är trygg med oss och sovrummet ska vi ta ut honom i resten av lägenheten medan vi stänger in gammelkatterna i sovrummet. När Jåppe är trygg med lägenheten släpper vi ut Ronja och Lovis. Nästa dag släpper vi på dårpippin Dolly. Tack och lov så är kattungen hundvan.


Jåppe 11 veckor sover i sin blivande husses knä.

2 Responses to “Snart, snart, snart!”

  1. Anders Milton skriver:

    Tack och lov så är kattungen hundvan.

    Tack och lov eller tyvärr. Lite rädsla är bara nyttigt. Nu kommer han antagligen att sluta som en pöl under Dollys tassar. :)

  2. Liv Saga skriver:

    Så talar en äkta optimist.

Leave a Reply