Melodifestivalen

Vi bänkade oss för finalen av Melodifestivalen igår. Delfinalerna ger vi inget för, men finalen skulle ses! (Jag överdriver otroligt – jag fick köra en liten övertalningskampanj för att få Anders att gå med på att titta på mello. Dolly sov hela programmet efter det spännande äventyret att städa i vårt förråd i källaren. Hon hittade en basketboll och en granne som ville leka så hon fick ett riktigt fint gympapass.)

Så – alla var redo och spänningen på topp. Och vi blev faktiskt glatt överraskade – vad många bra bidrag det var i år! Allt brukar ju vara skit, men inte i år. Min största favorit var Caroline af Ugglas med Snälla, snälla. Vinnaren Malena Ernman med La Voix var också helt okej. Framför allt var det kul att ett lite annorlunda bidrag fick vinna. Hade bottennappet Love, love, love med Agnes vunnit hade jag skämts. (För all del, tjejen är duktig, men låten sög. Och ingen borde någonsin, i någon ålder eller sammanhang, ha på sig en kroppsstrumpa i guld med smalt bälte i navelhöjd.)

2 Responses to “Melodifestivalen”

 1. Gullapan skriver:

  Här en kommentar från en som följt TV-sändningarna med stort intresse, genom alla delfinaler och TV-recensionerna efteråt: Succé!

  Allt har varit bra: Mede som programledare, låtarna, mellansnacket, tekniken, förväntningarna och haussen innan. Och inte minst: sminket! I år har glittret fått sin revansch. Eller är det bara jag som har fått upp ögonen för det? Sarah Dawn-Finer fick då nästan inte upp sina, p g a tunga glittriga lock.

  Kläderna har varit över genomsnittet också. Agnes var ju störtläcker i den där utstyrseln! Vilken sjukt snygg rumpa i glittertightsen! Susanne Alfvengren slapp ni se, var glada för det. Likaså Mikael Rickfors. Han kan jobba som stand-in för Iprenmannen. Då vet ni.

  Jaa, jag är så tacksam och glad för att jag betalar TV-licens och kan se på den här kringresande cirkusen med gott samvete. Ser redan fram emot nästa års melodifestival. Musiken ja, by the way. Den lättar verkligen upp stämningen i programmet! ; ))

 2. Liv Saga skriver:

  Du borde ha en egen schlagerblogg!

Leave a Reply