Trattskräck

Glada i hågen åkte vi till djuraffären för att köpa en tratt åt Dolly. Allt var frid och fröjd tills vi kom hem och tog på tratten för första gången – boxern lider uppenbarligen av trattskräck. Antingen sitter hon hopkurad och orörlig eller så springer hon fram på bakbenen och försöker förtvivlat riva av tratten från halsen med frambenen. Tratten åkte av igen och nu vet vi inte alls vad vi ska göra. Bygga en tvångströja kanske?

5 Responses to “Trattskräck”

  1. Anna skriver:

    Stackars dolly, stackars matte. Inte roligt. Hoppas att hon vänjer sig lite, men framför allt att eksemet försvinner fort. Det går inte att sätta bandage eller dylikt över eksemet så att hon inte kommer åt det, eller måste det vara öppet och luftas för att kunna läka?

  2. Jag är inte helt hundra. Hos veterinären sade de att vi skulle ha tratt. Eftersom jag inte visste då att tratten skulle bli ett problem så tänkte jag inte på att fråga om det fanns några alternativ. Jag får kanske lov att ringa upp igen imorgon och fråga. Idag har vi löst det genom att smörja med salvan och sedan passa Dolly så att hon inte slickar på eksemet.

  3. Pernilla skriver:

    Hej!
    Såg att det numera finns ett bättre alternativ till tratt nämligen något som liknar en badring som träs över huvudet. Hunden kommer inte åt att slicka på tex sår då den uppblåsta ringen gör att den inte kan böja ner hakan,typ… Finns på Djurmagazinet Mariedal om jag inte minns helt fel eller säkert Arken Zoo Teg.
    När Esther haft vanlig tratt har jag behövt klippa ner den då hon annars fått total ”trattdepression”! Inte så kul att ha kort näsa och 1km till trattkanten. Med ringen så har de ju åtminstone näsan fri och kan vara mer som vanligt.
    Stackars Dolly, pussa henne från mig! Ester har nu en jobbig period med svår dermatit,klåda och
    tass elände. Hon har stått på två sorters antibiotika i 40 dar och det har endast skett en liten förbättring. Till vet på tors och hoppas att hon kan trolla fram ngt undermedel.

  4. Mamma skriver:

    Stackars er! Livet är inte lätt för varken matte eller hund. Pussa Dolly från mormor.

  5. Tack för både medkänsla och tips! Vi har en liten svärmors-uppfinning här hemma som vi ska testa. Funkar inte det får vi prova en sån där badring.

    Pernilla – vi håller tummar och tassar för att veterinären har något ess i rockärmen. Hör gärna av dig och berätta hur det går för Ester.

Leave a Reply