Att hålla värmen, eller funderingar kring badkar

Nu är den här igen, årstiden då man måste ta många varma bad för att hålla värmen. Med man menar jag förstås jag. Så fort temperaturen sjunker ner mot noll (och förstås mindre än så) blir jag genomkall av att vistas i utomhuset. Kall på ett sådant där sätt som inte går över hur länge jag än ligger nedkrupen under ett berg med filtar eller hur många par tjocksockar jag än tar på mig. Det enda som hjälper är att bada. Varmt och länge. Och där kommer den där irriterande upplevelsen av att inte få plats. Hur tänkte man egentligen då man hittade på det här med badkar? Ja, vilken bra idé! Vi designar en balja för folk som är pyttesmå! Det gör ju att alla normallånga människor får välja om de vill frysa om axlarna eller om knäna. Till råga på allt får de ligga som ostkrokar! Fantastiskt!

2 Responses to “Att hålla värmen, eller funderingar kring badkar”

  1. Suss skriver:

    ELLER ha en metallplupp rakt upp i aschlet! (Eller – oftast får man ju både ligga som ostkrokar OCH få en metallplupp rakt upp i aschlet. Det senare gäller dock bara den ena ostkroken.) Hur tänkte de när de satte avloppet precis där man sitter?? För så är det i de allra flesta badkar – utom i vårt, där avloppet sitter i mitten av karet! Rekommenderas starkt! (Men herregud vad vi fick leta!)

  2. Anna skriver:

    Badkar är designade för små sydeuropeer till kropsstorleken och för att rymmas i små nordiska badrum. Vem har ett badrum som får badkaret att se litet ut? eller ens ger plats över på kortsidan av karet? Karet går oftast från vägg till vägg.

Leave a Reply