Får får får?

Nej, får får lamm. Den gamla godingen känner ni väl till. Jag har ett groende intresse för får och fårskötsel och råkar veta att jag inte är ensam i bekantskapskretsen med denna fascination. Som vad gäller så mycket annat finns det föreningar och förbund och sånt också vad gäller får. Bland annat finns Fåravelsförbundet vars hemsida förtjänar ett besök. Jag brukar svära ve och förbannelse över att djurföreningar ofta har gräsliga hemsidor estetiskt sett, men här behöver jag inte osa svavel. Sidan är fin och lättnavigerad! Det ni! (Faktiskt verkar fårsidor överlag vara väldigt snygga och – kors i taket – skrivna med korrekt svenska.)

Västerbotten har en egen lokalavdelning och jag håller på att samla mod att kontakta någon i styrelsen för att fråga om jag kan få komma och hälsa på deras får.

One Response to “Får får får?”

  1. Anders Milton skriver:

    Dit he bär bär’e!

Leave a Reply