Tropikhuset i Holmsund

Idag har jag och Anders varit på Tropikhuset i Holmsund och det var en riktig hit! Vi hade tänkt få se kobrabebisarna men de var fortfarande för små för att visas. Istället fick vi se en hel hoper med ormar (allt från ogiftiga till dödligt giftiga), några grodor, spindlar och vandrande pinnar, tre tokiga klippmarsvin, en skäggagam och en skorpion och förstås tre olika sorters apor!

Aporna var helt klart det bästa och de klart mest publikfriande var rödhandad tamarin som inte satt stilla många sekunder i taget. De flängde omkring och flirtade hej vilt med oss. Mest av allt påminde de faktiskt om Ronja och Lovis som kattungar.

Vitörad silkesapa.


Rödhandad tamarin.


Dvärgsilkesapa

Vi fick även hålla i två ormar. Bildbevis finns bara på den lilla ormen som var någonsorts snok. Den andra var en pyton som var ganska kort men desto tjockare. Precis när jag tog emot den första ormen var jag lite fundersam. Den kändes som svalt gummi som rörde på sig. Men jag vande mig fort och gör gärna om det.

Efter Tropikhuset fikade vi på Nisses konditori som ligger i samma hus och sedan bar det av till Röbäck och lilla boxern. I vilket fall var det en toppentripp som rekommenderas varmt.

Sist men inte minst – den något uppretade skallerormen.

15 Responses to “Tropikhuset i Holmsund”

 1. […] att läsa mer pÃ¥ Sagas blogg om man […]

 2. Gullapan skriver:

  Då blir det en resa dit nästa gång det regnar!, tack för tipset. Men jag saknar bilder och beskrivningar av vad som serverades på Nisses!!! Det är ju dagens höjdpunkt – ormar i all ära. Jag väntar med spänning….!

 3. Gullapan skriver:

  men ååå, förlåt att jag inte korrläser inlägget innan jag trycker på ”skicka”. Bortse från utropstecknet efter ”regnar” så blir det bra.

 4. Haha, sorry, inga bilder från Nisses. Men jag åt en av de berömda semlorna och Anders högg in på en hallonbakelse. Gott som bara den! Dessutom är det väldigt ljust och fint på Nisses. Trevligt att sitta där en stund.

 5. Svärmor skriver:

  Apor….ormar…bakelser… Tack för tipset, ni får ta jobb som marknadsförare av anläggningen!

 6. Mamma skriver:

  Vilken härlig dag ni har haft! Blir nästa husdjur en söt liten orm?:) Själv tar jag en av aporna.

 7. Liv Saga skriver:

  Näe, inga ormar i min lägenhet, tack… Ormar gör sig bäst på Tropikhus. :)

 8. Jennie skriver:

  tack för att du skickade länken så att jag fick ta del av din dag på Tropikhuset. jag måste definitivt dit! och såååå gulliga små ormbarn, och att ni fick hålla i dem… avundsjukan lyser i mina ögon.
  du har helt rätt i att hålla ormarna på en plats där man kan besöka dem, och inte ha dem hemma. det luktar pyton brukar man ju säga, och det är inte för inte ett sådant talspråk finnes

 9. Tack för besöket och hoppas vi får se er snart igen! ps tack för god pr. :)

 10. Liv Saga skriver:

  Nej men, nu har Örjan hittat hit! Vad kul! Vi kommer snart igen, det kan jag lova!

 11. […] Holmsunds tropikhus igen! Jag och Anders har varit där en gång förut, som man kan se i inlägget Tropikhuset i Holmsund. Nu har vi alltså varit där en gång till. Ja, inte precis nu, utan för några veckor sedan. De […]

 12. I’m truly enjoying the design and layout of your website. It’s a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme? Superb work!

 13. not that much of a internet reader to be honest but your sites really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back in the future. Cheers

 14. executive search skriver:

  executive search

  Tropikhuset i Holmsund « Kattvalp

 15. liztattoo.se skriver:

  liztattoo.se

  Tropikhuset i Holmsund « Kattvalp

Leave a Reply