Det är inte meningen att man ska vara glad

Att vara nöjd över att ens snygga hund springer fint och står stilla i sitt utställningskoppel är tydligen något som ska bestraffas enligt jantelagen. En liten stund efter vårt träningspass fick Dolly ”bubblor” i nacken och dessa bubblor spred sig snabbt ut över sidorna och ner efter benen. En allergisk reaktion jag känner igen sedan sommarens myggchock. Jag slängde snabbt ihop ett inlägg på ett hundforum och fick direkt svar av en kvinna som har en hund som är nickelallergiker. Detta är alltså möjligt och verkar ha drabbat min hund. Dolly sover sött full av kortison och jag får väl åka direkt till djuraffären imorgon och byta halsband. Resten av kvällen ska jag ägna åt att oroa mig för Dolly. Allergi är pest.

4 Responses to “Det är inte meningen att man ska vara glad”

  1. Lars skriver:

    Vad trist, hoppas på nästa halsband istället…annars har jag ett jag brukade ha med nitar som är rätt käckt.

  2. Haha, det vore nåt – Dolly i nitar. Då kanske arga tanter inte skulle våga skälla på mig tidigt på morgonen… En granne har precis hällt några skopor ovett över mig för att Dolly luktade på hennes trasmattor som låg på hennes uteplats. Erkänn att du blir rätt avundskjuk på livet som hundägare?

  3. Erika skriver:

    Vad tråkigt att Dolly reagerat så på halsbandet. Allergier är verkligen inte att leka med, otroligt jobbigt för både hund och matte. Peppar peppar, än så länge har ingen av mina hundar uppvisat någon allergi. Hoppas att ni slipper fler tråkigheter nu. Och du glöm inte att kolla upp om det är karenstid för kortisonet så ni inte åker dit för doping på utställningen ;-) Läste om den stackarn som gett hunden lite chokladmuffins som sedan gjorde att dopingprovet visade positivt. Snacka om chock den ägaren måste ha fått.

  4. Liv Saga skriver:

    Jag läste också den där chokladmuffin-historien och det var ju riktigt hemskt. Däremot tror jag inte att de gör några dopingkontroller på en inofficiell utställning så vi klarar oss nog. :)

Leave a Reply