Jåppes tur att skaffa klippkort hos veterinären

Jaha ni, på den här bloggen händer det ju inte mycket. Jag får väl skylla på att livet pågår för fullt med studier och jobb och annat. Dessutom har ju rövarbandet varit i förhållandevis gott skick fram till för ungefär två veckor sedan. Då fick nämligen Jåppe problem med kisseriet – han gick på lådan stup i kvarten och fick jobba hårt för att få ut några ynka droppar. Det föranledde tre veterinärbesök på tre dagar med blodprov, urinprov, ultraljud och röntgen. Alla prover såg bra ut – förutom att det var mycket blod i urinen – men undersökningarna visade att urinblåsan var kraftigt inflammerad. Vi fick sätta in Metacam och ett specialfoder (Hills c/d) och sakta men säkert har lilleman blivit bättre. Nu går han inte lika ofta på lådan och det kommer en större mängd urin varje gång. Däremot visade dagens ultraljud fortfarande förtjockningar i blåsan så jag måste åka in med ett nytt urinprov imorgon. Om det ser okej ut fortsätter vi bara behandlingen med Metacam, men om det fortfarande är mycket blod i urinen måste vi göra en ny röntgen. Sammanfattningsvis är det alltså dags för Jåppe att skaffa klippkort hos veterinären. Men han är i alla fall sitt gamla vanliga huligan-jag och bara för det kör vi en bildmässig favorit i repris.

jappe_mugshot

Leave a Reply