Lovis och hostan

Under en tid har vår Lovis haft hosta. Eftersom hostan inte ger med sig har vi varit till Björkstadens med henne där hon röntgats. Röntgenbilderna ser ganska bra ut, MEN man kan se några fläckar på lungorna. Enligt veterinären går det inte att se vad det är för något – det ser inte ut som en typisk astmabild utan handlar förhoppningsvis om en infektion. I värsta fall kan det vara frågan om en tumör på gång. Vi har fått antibiotika åt Lovis som hon ska äta i 10 dagar och sedan ska vi höra av oss igen. Om hostan inte har gett med sig då ska hon få en kombinerad kur antibiotika och kortison. För att kunna göra röntgenundersökningen fick vår lilla konstapel en dos lugnande insprutat i nackskinnet. En kvart senare var hon helt väck. Husse fick vara med Lovis medan jag var med Dollan i ett annat undersökningsrum. Hon fick följa med på köpet och kolla några små knölar. (Det vore ju inte ett riktigt veterinärbesök om inte Dolly vore med.) Knölarna verkar, precis som vi misstänkt, vara talgkörtlar (igen!). Hur som haver gick allt bra och hela cirkusen är samlad igen.


 

2 Responses to “Lovis och hostan”

  1. Kicki Asplund skriver:

    Hej!
    Jag har kull syster till pappa katt,( invecklat ) till din katt och vi ska också in på undersökning hos björkstadens djurklinik, då hon får host anfall. hur har det funkat för er och hur kom ni fram till att hon har infektion? /Kicki

  2. Liv Saga skriver:

    Hej Kicki!

    Just nu ger vi Lovis antibiotika, men än så länge märker vi ingen skillnad. Hon hostar fortfarande. Det var veterinären som sade, utifrån röntgenbilderna, att vi skulle börja behandla henne med antibiotika. Det skulle nämligen kunna vara en infektion, men det kan också vara något annat. När det har gått tio dagar ska vi höra av oss igen och om Lovis fortfarande hostar ska hon röntgas igen och vi ska prova någon annan behandling utifrån vad veterinären kan få fram av de röntgenbilderna.

Leave a Reply