Konstapel Lovis patrullerar

Cirkus Berghems fysiskt minsta artist, Konstapel Lovis, är sin storlek till trots självutnämnd ordningspolis. Så fort något slamrar, bullrar eller hasar är hon där med bakåtstrukna öron redo att agera både domare och bödel. För det mesta fattar hon det blixtsnabba beslutet att det måste vara Dolly som ställt till något så den stackars boxern har fått mången oförtjänt hurril. När grannen ovanpå levde om slängde sig konstapeln upp i klätterträdet och fräste ilsket mot taket med tassen vevandes i luften. Buset ska lära sig veta hut! Imorse lämnade jag dörren till lägenheten på glänt när jag skulle gå in och hämta mina nycklar och hörde strax ett högt ”mjao, mjao, mjao”. Konstapeln hade hittat ett nytt område att patrullera. Tur att hon i alla fall talar om vad hon håller på med så att matte kan plocka in henne från trapphuset.

Leave a Reply