Collage

För en tid sedan kom jag på idén att göra några egna collage att använda istället för färdigtryckta scrapbookingpapper. Det skulle kunna vara kul att ha något helt eget – dessutom är det ju väldigt pyssligt att göra collage. Enkelt men lite tidskrävande. Ta en bunt tidningar. Vad det är för sorts tidningar spelar verkligen ingen roll. I det här fallet ville jag göra ett collage med framförallt svartvit text så jag tog en bunt av husses datortidningar.

Riv bitar i de former och storlekar du vill ha.

Ta ett papper i lämplig storlek att montera bitarna på och sedan är det bara att börja klistra.

Svårigheten i det här hemmet var förstås att få ha sina pappersbitar i fred. Jåppe har börjat lära sig att han inte är välkommen medan jag sitter vid pysselbordet. Däremot har han ingen aning om att han kan vara i vägen när man försöker fotografera det färdiga resultatet.

Jag friserade kanterna med en helt vanlig sax för att bilden ska gå ned i ett scrapbookingalbum.


Känner du igen fåret?

Bilderna på det färdiga resultatet blev inte som jag ville ha dem – hjälpredan var lite väl mycket i vägen – så jag smet ut på balkongen för att få fota ifred. Jo, tjena, vad bra det gick!

 

One Response to “Collage”

  1. […] och annan kanske minns att jag hastigt och lustigt gjorde collage att ha som scrap-papper. Hur som helst: här är […]

Leave a Reply