Gardinstänger för panelgardiner

Inredningsbloggen fortsätter ett tag till och dagens funderingar rör gardinstänger. Vi vill ha panelgardiner i vardagsrummet med två (eller flera) vepor på varje sida. Det slog mig att jag inte vet hur man löser det gardinstångsmässigt. Måste man ha dubbla gardinstänger? Det verkar ju lite klumpigt. Men Hemtex har svaret.

”För att hänga upp panelgardiner eller vepor kan man antingen använda dubbla gardinstänger, eller en enkel gardinstång med vephållare. Vephållare köps separat och finns i två olika storlekar, 35 cm och 45 cm.”

Då återstår bara frågan: var köper man snygga gardinstänger i Umeå?

7 Responses to “Gardinstänger för panelgardiner”

 1. Anna skriver:

  Det beror på villket pris du vill betala för dem och vad du definierar som snyggt. Lite dyrare men hyfsat stort sortiment har olsonsstuvar på marieberg vid barnens hus. Åhlens hör också till de dyrare, men har ett hyfsat utbud. Coop och Maxi har gardinstänger i vad jag har för mig mellandyra klassen. Vanliga svarta runda tror jag dock är billigast på Rusta.

 2. Suss skriver:

  Vi har dubbla stänger med panelgardiner. Stängerna köpte vi på Ohlssons, rätt dyra vill jag minnas. Har du kollat ikeas sortiment? Tror de har rätt bra grejer för panelgardiner.

 3. Det funkar alltså bra med dubbla stänger? Jag har i alla fall aldrig tänkt på att ni har dubbla gardinstänger. Jag funderade på att titta på Ikea men det går ju sällan att beställa mindre grejer därifrån och vi har inte tänkt oss mot Sundsvall på ett bra tag.

 4. T skriver:

  Vi har också dubbla stänger till panelgardinerna (Ikea). Är dock inte så förtjust i deras vephållare så där har vi en variant från butiken som kör halva priset på allt lite nu och då. Är lite sugen på att byta till skenor i taket för att ge rummet mer höjd (tänkte iofs inte ha vepor då) men har inte sett något som fallit oss i smaken ännu. Hojta om du springer på något passande i ditt letande.

 5. Lovisa Svensson skriver:

  Fantastiskt inlägg, tack för det. Fina bilder här: gardiner till kontor

Leave a Reply