Ständig klagolåt

Jag måste börja med att klaga, ironiskt nog över andra som klagar. Vi har numer bott typ ett och ett halvt år på Berghem och aldrig tidigare har jag bott i ett hus där folk klagar så förfärligt på varandra. Som nyinflyttad lärde jag mig snabbt att man skulle undvika den ena av de två tvättstugorna som pesten – där sitter nämligen alltid sura, arga, gnälliga lappar om allt som folk gör fel. Dessutom har lappskrivarna en förkärlek för våldsretorik. Just nu sitter det uppe någon lapp om att vissa personer borde stenas offentligt. Det borgar sannerligen för en trevlig stämning där folk är vänliga mot sina medmänniskor.

Tvättstugan var i sig inte nog för att jag skulle känna ett behov av att själv klaga av mig. Häromdagen fick jag däremot en lapp i min brevlåda från någon anonym sur granne. På lappen stod ungefär lämna inte sopor på loftgången eftersom det luktar. Jag brukar inte lämna sopor på loftgången (det brukar däremot mina grannar), utan jag brukar lämna en och annan hundbajspåse utanför dörren när jag glömt ta med nyckeln till soprummet på mina hundpromenader. Numer är det som bekant vinter, så de små påsarna fryser väldigt snabbt. Hur i hela friden kan klagnissen känna någon lukt från en frusen hundbajspåse? Tar människan upp påsen och sniffar på den?

För att avsluta i en något mer positivt röstläge: vi har äntligen fått snö som ligger kvar! Idag var vi i grusgropen så att Dolly fick rusa av sig ordentligt och det var så vackert med vintersol, vit snö och en lycklig boxer.

2 Responses to “Ständig klagolåt”

  1. Anders Milton skriver:

    Vi hade ju faktiskt en lite sopkorg med lock utanför dörren där vi slängde bajspåsar (eller ”hundpåsar” som ICA och andra handlare vill att de skall heta) då vi glömt nycklarna, men det var ju någon som stal den. Så – inte nog med att våra grannar klagar som vore de alla världens surkärringar samlade på samma ställe – de stjäl också.

    De kanske tyckte att vi hade ordnat det så fint att det inte fanns något att klaga på och DÄRFÖR var de tvugna att sno sopkorgen så att de skulle få en anledning att klaga igen.

    Jag tycker att vi stenar dem. Och filmar det. Och lägger ut filmen på YouTube. Den lilla människan skall segra över gnatkärringarnas herravälde!

Leave a Reply