Lovis röntgen, del 2

I torsdags var Lovis, även känd som Fröken Hosta, till veterinären för en andra röntgen. Man kan fortfarande se fläckar på lungorna, men i och med att hon svarat på kortisonet bör det inte handla om tumörer. Vi vet ännu inte vad den bakomliggande orsaken är, men det skulle kunna vara allergi eller sekundär astma eller – det trevligaste av allt – ärrbildning efter parasiter. De allra flesta kattungar drabbas av parasiter fastän man avmaskar dem. Invärtes parasiter transporteras via lungorna och kan göra viss skada, något som sällan märks förrän katten börjar bli äldre. Den fortsatta planen är att Lovis ska äta kortison i två månader till och därefter blir det en tredje röntgen. Pengarna rullar, men ingen är väl gladare än vi  för det – huvudsaken är ju att hon inte hostar längre!

Drogad katt.

Leave a Reply