Illamående på Atopica

Dolly fick sin första kapsel Atopica igår. En stor, grå, hal sak som jag inte lyckades ge henne utan assistens av husse. Så fort jag fått kapseln ner mot svalget hostade hon upp den hala rackaren igen. Så Anders fick hålla henne medan jag tryckte ner medicinen långt ner och mot sidan av halsen. Då försvann den. Det var ju si så där festligt, men jag tröstade mig med att hädanefter vet jag vilken teknik jag ska använda. Vi hade varit noga med att räkna timmarna från senaste måltid – Atopica ska ges minst två timmar efter/före utfodring. Allt var frid och fröjd, asken med 30 kapslar hade dessutom ”bara” kostat drygt tusen kronor  vilket var billigare än vi trott. Men så började Dolly må illa och under kvällen spydde hon, minst sagt, som en gris. Veterinären har sagt att om Dolly börjar må illa på behandlingen måste vi genast avbryta och kontakta veterinär. Jahapp. Ingen medicin idag alltså och telefonsamtal imorgonbitti. I nuläget vet vi alltså ingenting. Förutom att vi lagt ut över tusen kronor på EN kapsel Atopica.

2 Responses to “Illamående på Atopica”

  1. Anna skriver:

    Jobbigt, nu när allt såg ut att gå så bra och åt rätt håll. Läkemedel är inte billigt. Hoppas vetrinären kan ge nån annan bra lösning som fungerar. Kramar från mig.

  2. Nettan skriver:

    Hej
    Vad tråkigt att atopica inte fungerade på er hund. Det är ju en väldigt bra tablett. Jag har läst noga om medicinen och det står att atopica skall ges minst 2 timmar före eller efter utfodring. Det beror kke på att dom blir illamående. Har själv en hund som äter medicinen och tack o lov svarar bra på den.

Leave a Reply