Riktig vinter

Nu är det riktig vinter må ni tro! Vi har haft 20 grader kallt, vi har firat jul och nu har vi snö så det räcker och blir över. Hur mycket kan det ha snöat idag? Fyra decimeter? Jag har förstås varit sjuk (för den som inte vet det så är jag alltid sjuk på julafton eller nyårsafton) och börjar precis återvända till livet efter fyra dygn med feber tillbringade i sängen.

Idag tog jag och Dolly vår första skogspromenad på sagda antal dygn – hon rusade som en galning trots att snön räckte henne upp till magen. Jag såg inte så mycket av henne när hon sprang, det såg mest ut som ett snömoln som for fram i en hiskelig fart. Rätt vad det var dök det upp en svart liten 9 månaders pointer som lyssnade si så där på mitt ”gå hem med dig”. Hon sprang iväg men kom tillbaka och var så hjärtinnerligt glad att jag förstås inte lät så sträng som jag borde. Hon kikade på mig, lite så där ”under lugg”, och smet fram till Dolly. Jag ropade efter människan som borde höra till hunden men fick inget svar. Till slut såg jag inget bättre alternativ än att släppa Dolly också. De två hundarna drog iväg i snön och såg ut att ha det störtkul. Vi promenerade (alltså jag gick och hundarna rusade/brottades) mot en större stig och där stod pointerns husse med ett stort leende på läpparna.

Slutet gott, allting gott. Eller nåja, när vi började gå tillsammans alla fyra tyckte Dolly att pointern var lite väl kaxig och vände omkull henne i snön. Inte bara en gång, utan snarare fem. Det enda man såg över pudersnön var en svart vibrerande pointernos. Men nosen kom upp, igen och igen och igen. Husse suckade lite och undrade om det någonsin skulle gå att jaga med nytillskottet. Hon är för het. Aha, tänkte jag, det kanske är därför jag tycker att hon är så lik Dolly.


Förra året kunde husse och Dolly dra dragkamp i snön. I år blir det lite svårt… om de inte ska fajtas om en krycka det vill säga.

3 Responses to “Riktig vinter”

  1. Svärmor skriver:

    Ja, dagens snö var nästan mer än man behöver. Tur den var pudrig och lätt. Och vackert är det! Skönt att du är på bättringsvägen!

  2. Birgitta skriver:

    Så fin hon är er Dolly.Det var ett trevligt besök.
    GOTT NYTT ÅR ÖNSKAS ER ALLA TRE:
    Birgitta Yksi och Björne

  3. Liv Saga skriver:

    Tack! Och vad roligt att du har hittat hit!

Leave a Reply