Dollys grannfejd

När vi flyttade till vår nya lägenhet bodde i huset redan en tämligen hundilsken amstaffblandning som Dolly naturligtvis utsåg till sin ärkefiende. Varje gång man gick in och ut ur huset med hund fick man hjärtat i halsgropen och lite ont i magen. Sedan försvann amstaffblandningen (faktiskt av en väldigt tråkig anledning, men det är en annan historia) och allt blev lugnt. Den lilla bichonen i huset var inte till besvär – Dolly och Prins tycker mycket om varandra fortfarande även om Prins har flyttat till en villa. En Prins måste ju nästan ha ett eget hus. Men nu är grannfejden i full fart igen. Vi har fått nya grannar som har två hundar. Låt oss kalla dem Amy och Kinesen. Amy och Kinesen skäller så fort de får syn på Dolly och hon svarar med att blåsa upp sig så mycket hon bara kan och vid lämpligt tillfälle göra morrande utfall. Så nu är det dags igen för hjärtat i halsgropen varje gång man ska gå in och ut. Jag snärtade Dolly ordentligt med kopplet över nacken och bröt på så sätt utfallet illa kvickt. Men det är ju inte direkt någon trevlig metod. Tyvärr är det alldeles för kallt för att spruta vatten på henne. Cirkus Berghem från en trist sida.

D&T
Här leker Dolly snällt med Tetris. Tänk vad trevligt om hon tyckte om alla hundar och inte bara några få.

2 Responses to “Dollys grannfejd”

  1. mamma/mormor skriver:

    Hussen vekar inte vara så brydd över sina hundars beteende. Det kanske skulle funka med vatten på honom?

  2. Suss skriver:

    Oj, är inte Tetris en pytteliten söt hundvalp…? :)

Leave a Reply