Skendräktighet eller ont i magen?

Dolly har sedan lördag eftermiddag betett sig en aning underligt. Hon flåsar och tvättar sig intensivt på magen. Flåsandet är inte nådigt – jag vaknar av det på natten. Hon har varit allmänt olycklig och som ett plåster på mig. Och så har hon sovit, sovit, sovit. Jag trodde att hon hade ont i magen och blev riktigt orolig. När jag tänkte tillbaka insåg jag att det var drygt två månader sedan Dolly löpte. Å nej, livmoderinflammation! tänkte jag.

Idag fick vi komma till veterinären som sade att det antagligen är en nivåhöjning av Dollys vanliga skendräktighet. Hon väntar på valparna… Livmodern verkade dock lite svullen och med Dolly kan man aldrig så noga veta. För säkerhetsskull tog vi ett par blodprov. Allmän blodstatus och bukspottkörteln ska testas om jag förstod det hela rätt. Jag ska ringa imorgon eftermiddag och höra om de fått provsvaren.

När vi for hem från veterinären kände jag mig väldigt lättad men nu är jag lite orolig igen. Dolly har inte ätit på hela dagen och har väldigt underlig avföring. Nog för att det kan hänga ihop med att hon inte har ätit på hela dagen… Men som sagt, med Dolly kan man aldrig så noga veta.


Förhoppningsvis är tröttgrisen snart sitt vanliga busiga jag.

Leave a Reply